Ontdek wat licht kan doen in de tuin

Goede buitenverlichting is onmisbaar voor in de tuin. Allereerst is licht in de tuin functioneel. Je auto parkeren en het sleutelgat van de voordeur vinden bijvoorbeeld gaan toch een stuk gemakkelijker als je ziet wat je doet. Op de tweede plaats geeft tuinverlichting sfeer. Een sfeer om van te genieten als je buiten én binnen zit. En, ook erg belangrijk, je zult je een stuk veiliger voelen met efficiënte buitenverlichting. De juiste lampen hebben het effect dat de tuin voor jouzelf en voor anderen altijd goed zichtbaar is.

Welke invloed heeft licht in de tuin?

De juiste tuinverlichting maakt letterlijk het verschil tussen dag en nacht. Professionele buitenlampen kunnen een bijzonder warme sfeer creëren. Tijdens zomeravonden kun je net zo lang buiten vertoeven als je wilt. En de avonden dat je binnen zit, wordt je keer op keer getrakteerd op de aanblik van een mooi verlichte tuin. De tuin wordt zo ook in de herfst en de winter echt een onderdeel van je huis. Samengevat: kwalitatief goede buitenlampen zullen het hele jaar rond hun nut bewijzen.

Wat voor licht is geschikt in de tuin?

Als je op zoek bent naar lampen voor in de tuin kun je kiezen voor halogeen of LED verlichting. LED verlichting is bijzonder zuinig en niet milieuvervuilend. Het voordeel van halogeen lampen is de warme kleur van het licht. In beide gevallen heb je vervolgens de keuze uit onder meer staande buitenlampen, wandlampen, grondspots, tuinspots en wand-inbouwspots. Met tuinspots kun je heel gemakkelijk alle hoeken van je tuin zichtbaar maken. Staande lampen zijn handig als markering van een pad, een muur of de garage. Wil je een specifieke hoek van de tuin of bepaalde objecten als een boom en een vijver extra accenturen, dan zijn grondspots aan te raden.

Wat is het effect van verlichting in de tuin?

Tuinverlichting heeft boven alles een praktische functie. Een paar subtiele lampen maken dat de tuin altijd goed zichtbaar is. Stelt je eens voor hoe aangenaam het is als je in het donker thuiskomt en precies ziet waar je loopt. En dat je zonder moeite iets uit de schuur haalt terwijl het mistig is. Familie en buren zullen zich extra welkom voelen als ze door een goed verlichte voor- en/of achtertuin bij je aanbellen. Ongewenste gasten daarentegen worden juist afgeschrikt door jouw tuinverlichting. Een ander groot voordeel van goede tuinverlichting is dat je tijdens warme zomeravonden veel meer gebruik zult maken van de tuin. Je kunt in alle rust en goed zichtbaar buiten eten, met vrienden borrelen en relaxed een boek lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *